Хор хлопчиків та юнаків КДМЛ ім. М.В. Лисенка на сцені Національної оперети України.

Вже не перший раз Хор хлопчиків та юнаків КДМЛ ім. М.В. Лисенка бере участь у музичних проєктах на професійних майданчиках Києва разом з досвідченими співаками та артистами.

24-27 листопада 2022 року у Національній опереті України відбулись прем’єрні постановки музично-пластичної вистави «The Ball» за участю співаків Хору хлопчиків та юнаків КДМЛ ім. М.В. Лисенка. Двоє учнів – Святослав Клопинський та Іван Коваль (викладачі – Алла Родіна, Марія Коваль, Наталія Бегма) взяли участь у цьому проєкті.

«Бал» – це україно-італійська постановка, підготовка до якої тривала довгі дев’ять місяців війни, та не зважаючи на всі складнощі, глядач зміг насолодитись цією прем’єрою Національної оперети України.

Довгий час доля цього спектаклю була не визначеною, адже його прем’єра була запланована на 25 лютого 2022 і зі зрозумілих причин не відбулась. Нажаль повномасштабне вторгнення на територію України завдало колективу болючих втрат, адже артист балету Вадим Хлуп`янцев, задіяний у цій виставі, загинув захищаючи Україну. Перший прем’єрний виступ колектив театру присвятив своєму герою – Вадиму, довівши усім присутність єдність та незламність українського духу.

Цю колоритну, емоційно насичену та енергетичну виставу відвідав також посол Посол Італії в Україні Пьєр Франческо Зазо, адже даний проєкт реалізувався за підтримки Італійського культурного інституту у Києві та Посольства Італії в Україні.