Вітаємо лауреатів Міжнародного конкурсу піаністів «Київ»!

Концертом лауреатів і нагородженням переможців у Колонному залі ім. М. В. Лисенка Національної філармонії України завершився Міжнародний конкурс піаністів «Київ», який проходив у столиці України з 26 жовтня по 3 листопада 2019 року. Прозвучали фортепіанні концерти П. Чайковського (концерт №1) та С. Рахманінова (концерти №2 та №3) у супроводі Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України, диригент – народний артист України Володимир Сіренко.

Ініціатором, організатором і головою журі конкурсу став талановитий випускник Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені М. В. Лисенка, лауреат міжнародних конкурсів Павло Качнов. У цьогорічному конкурсі взяли участь 21 піаніст віком від 16 до 32 років з 11 країн світу: України, Німеччини, Італії, Японії, Китаю, Ізраїлю, Латвії тощо. Репетиції і конкурсні прослуховування першого і другого турів проходили в приміщеннях КССМШ ім.М.В.Лисенка, яка вже другий рік поспіль є партнером конкурсу. Переможцями конкурсу стали:

І премія – Анна Леєр (Росія)

ІІ премія – Андрій Булатов (Росія)

ІІІ премія – Данило Саєнко (Україна).

А також за рішенням журі конкурсу український піаніст Дмитро Саєнко отримав  спеціальний приз Валентина Шерстюка.

Вітаючи лауреатів, учасників та гостей конкурсу під час церемонії закриття, директор КССМШ ім. М. В. Лисенка, заслужений діяч мистецтв України, професор, член журі Сергій Волков зазначив, що цей конкурс «дав можливість талановитій молоді з різних країн від Європи до Японії презентувати високі зразки музичної інтерпретації складних за змістом музичних творів, а також продемонстрував ефективність взаємодії традицій української мистецької освіти і сучасних підходів щодо організації культурних обмінів, зокрема в світовій музичній культурі».

Вітаємо лауреатів Міжнародного конкурсу піаністів «Київ» і бажаємо щасливої творчої долі і нових здобутків на шляху до вершин мистецького Олімпу!