КОНКУРС ІМЕНІ СВЯТОСЛАВА РІХТЕРА НА БАТЬКІВЩИНІ МУЗИКАНТА

На честь видатного українського піаніста Святослава Ріхтера у його рідному місті Житомир 1998 року було започатковано Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв, справжньою окрасою якого став із 2002 року конкурс юних піаністів. Ідея цього проєкту належить знаним житомирським мисткиням – громадській та культурній діячці Елеонорі Дишнієвій, а також заслуженій артистці України Людмилі Сакс (Федотовій). 

Востаннє конкурс юних піаністів імені Святослава Ріхтера пройшов у Житомирі у березні 2017 року. Потім була вимушена перерва через карантинні обмеження внаслідок пандемії Covid-19. Цьогоріч мистецький проєкт відродився у новому статусі Відкритого регіонального конкурсу юних піаністів імені Святослава Ріхтера на батьківщині видатного музиканта. На тлі трагічних подій повномасштабної війни в Україні його пріоритетне завдання – пошук та підтримка юних талантів, здатних продовжити кращі традиції національної фортепіанної школи задля забезпечення сталого розвитку нашої держави та її європейського вибору. 

Київський державний музичний ліцей ім. М.В. Лисенка на цьому конкурсі представили учні 11 класу відділу спеціального фортепіано – Марія Крюкова та Ярослав Максимець. 

Виступи учнів були гідно оцінені високоповажним журі конкурсу. Ярослав Максимець отримав Гран-прі конкурсу “За блискуче виконання складної та цікавої конкурсної програми та істину любов до фортепіанного мистецтва”. 

Марія Крюкова отримала першу премію у Середній віковій категорії. 

До конкурсу  учнів підготували викладачі ліцею Ігор Рябов (Ярослав Максимець) та Євген Дашак (Марія Крюкова). Журі відзначило їх вагомий особистий внесок у формування творчих здібностей юних музикантів та високий рівень підготовки переможців конкурсу.

Вітаємо і бажаємо подальших творчих звершень!

Оголошення переможців конкурсу