«ПРИСВЯТА ФРИДЕРИКУ ШОПЕНУ»

1 березня 2023 року у Колонному залі імені М.В. Лисенка Національної філармонії України, відбувся щорічний концерт, з нагоди дня народження класика польської музики – Фридерика Шопена. У ці неспокійні дні, вшанування пам’яті великого польського митця, представника народу який підтримує Україну у всіх найважливіших сферах життя, було надзвичайно актуальним та виправданим.

Програму концерту склали камерні фортепіанні твори композитора, серед них: прелюдії, мазурки, ноктюрни, етюд та балада №2, тв.38. Окремо хочеться відзначити виконавців концерту, адже вони представляють Київський державний музичний ліцей ім. М.В. Лисенка. Наш ліцей щорічно бере участь у філармонійних шопенівських концертах. Цьогоріч концертну програму відкрив учень 7 класу КДМЛ ім. М.В. Лисенка, лауреат міжнародних конкурсів – Андрій Заходякін, виконанням прелюдій, тв.28. У виконанні Марії Крюкової, учениці 11 класу КДМЛ ім. М.В. Лисенка прозвучали етюд cis-moll, тв.10 та балада №2, F-dur. Далі ініціативу перехопили вже досвідчені музиканти – Максим Шадько та Ігор Рябов, який є випускником КДМЛ ім. М.В. Лисенка. Своєю виконавською та педагогічною діяльністю він продовжує багаторічні традиції музичного ліцею і зараз працює викладачем на відділі спеціального фортепіано КДМЛ ім. М.В. Лисенка.

Цей чудовий концерт присвячений не лише Фридерику Шопену, а й усьому польському народу який з перших днів війни всебічно підтримує Україну та українців, не змогла зіпсувати навіть повітряна тривога, яка перервала його на останніх хвилинах. Навпаки, показала міць наших держав у єднанні та важливість взаємодії на всіх рівнях, особливо на мистецькому фронті!

Андрій Заходякін, Марія Крюкова, Ігор Рябов, Максим Шадько.
Марія Крюкова, учениця 11 класу КДМЛ ім. М.В. Лисенка
Глядачі у Колонній залі ім. М.В. Лисенка Національної філармонії України. Серед них: директор ліцею – Сергій Волков, заступник директора ліцею – Ольга Савицька