Різдвяно-новорічні концерти хору хлопчиків та юнаків Київського державного музичного ліцею ім. М.В. Лисенка

Кінець грудня 2021 року був надзвичайно плідним та насиченим концертними виступами для Хору хлопчиків та юнаків КДМЛ ім. М.В. Лисенка. Напередодні дня Святого Миколая, 18 грудня, юні хористи взяли участь у святковому концерті на Михайлівській площі у м. Києві. Участь у культурному проєкті ”Щедрик. Магія Різдва”, присвяченому “Щедрику” Миколи Леонтовича була визначною для юних хористів, адже в цей вечір вони виступали на одній сцені з відомими українськими співаками, хорами та оркестрами, серед яких: Національний заслужений академічний оркестр України, Національна заслужена хорова капела «Думка», Академічний камерний хор «Хрещатик» та багато інших. Також цей дійство супроводжувалось візуальними образами відеомапінг-шоу, яке зображувало історію виникнення відомої на увесь світ колядки. Глядачі побачили чотири історичні етапи побутування «Щедрика»: язичницький період та український контекст пісні, європейський, американський період та сучасність.

22, 23 та 24 грудня хор хлопчиків та юнаків брав участь у концертах Національної оперети України «Штраус в Опереті 2021». У виконанні симфонічного оркестру, хору та балету були представлені нові та добре знані твори Й. Штрауса. Диригентка-постановниця цього проєкту – народна артистка України Оксана Мадараш презентувала музику родини Штраусів та познайомила слухачів з яскравими образами та новими інтерпретаціями незвіданих музичних скарбів родини Штраусів.

Завершальним у 2021 році, для Хору хлопчиків та юнаків КДМЛ ім. М.В. Лисенка, став концерт у Національній Філармонії України разом з Національним президентським оркестром «Новорічна феєрія Штрауса», який відбувся 30 грудня.

Варто відзначити, що всі ці виступи були б неможливими без титанічної та невтомної праці художньої керівниці та диригентки хору хлопчиків та юнаків – Марії Валеріївни Коваль і концертмейстера – Світлани Іванівни Матвієнко. Слідкуємо далі за виступами цього енергійного колективу.