«Зимові дива» хору хлопчиків та юнаків КССМШІ ім.М.В. Лисенка

У період новорічних та різдвяних свят Хор хлопчиків та юнаків КССМШ ім. М.В. Лисенка, художній керівник та диригент Марія Коваль, концертмейстер Світлана Матвієнко, взяв участь у грандіозному та яскравому музичному проєкті «Зимові дива». Його учасниками стали найталановитіші діти України із 4-х спеціалізованих музичних шкіл Києва, Львова, Харкова та Одеси.

«Зимові дива» вийшли прем’єрою 19 грудня на екрані біля головної ялинки на Софіїйській площі, онлайн на каналі https://www.youtube.com/channel/UCjPTo6_7QNByD-v9omD4etA, на сайті https://jetsetter.ua/ та на каналі КУЛЬТУРА, звучали протягом усіх свят від Миколая до Водохреща. Красу класичної святкової музики почули та полюбили тисячі маленьких та дорослих слухачів.

Організаторами проєкту були: Благодійний фонд «Відкрита музика міста» та світський портал JetSetter.ua за підтримки Українського культурного фонду.

Також за період Різдвяних святок Хор хлопчиків та юнаків взяв участь у міжнародних конкурсах та двічі здобув звання ГРАН-ПРІ на конкурсах «European Talents 2020» Hungary, Budapest (Угорщина, Будапешт) та «Winter Melody» Slovakia, Bratislava (Словакія, Братислава); звання лавреата першої премії «Christmas Stars» Germany, Berlin (Німеччина, Берлін). Отримали подарунковий сертифікат на 1000 євро для участі офлайн.

Частина хлопчиків-співаків хору взяли участь у святковому показі вистави «Чарівна флейта» В.А. Моцарта в Оперній студії Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського в постановці талановитого режисера-співака Андрія Маслакова.

На такій прекрасній творчій ноті завершили нереально плідний період в нелегкий час!