«Я – ВІРТУОЗ»

національний проєкт

19 грудня 2020 року учні Київської середньої спеціалізованої музичної школи ім. М.В. Лисенка вийшли на сцену Великої концертної студії Будинку звукозапису Українського радіо. Юні віртуози продемонстрували свою майстерність у супроводі Симфонічного оркестру Українського радіо під орудою народного артиста України Володимира Шейка, виконавши твори Антоніо Вівальді, Карла Марії Вебера, Луїджи Бассі, Ференца Ліста та сучасного українського композитора – Юрія Шевченка.

Учні старших класів – Егор Терещенко, Валерія Макарова та Марія-Луїза Плешакова мали сольні виступи з оркестром, а їх молодші колеги виступили з ансамблевими номерами. Сестри Почебут – Маргарита та Єлизавета разом з Маргаритою Мартюк виконали тріо К.М.Вебера тв. 63, а квартет у складі Владислави Гаєнко, Ірини Борисової, Дарини Волярчук та Андрія Гекера подарував глядачам можливість насолодитись Концертом для чотирьох скрипок і оркестру сі мінор тв. 3.

Чудовим подарунком до дня Святого Миколая став виступ видатної української скрипальки, народної артистки України –  Богдани Півненко разом зі своєю ученицею Сандрою Васильковою, які виконали Концертино для двох скрипок і оркестру «Вчитель і учень», твір, який ніби створено саме для цього неймовірного дуету.

Вітаємо талановитих виконавців та їх викладачів, які докладають неймовірних зусиль аби такі проєкти втілювались у життя!