Вечори виконавської майстерності

10 грудня 2020 року у Національній філармонії України відбувся концерт з циклу «Вечори виконавської майстерності», приурочений до 250-річчя від дня народження Людвіга ван Бетховена. Концертну програму склали твори Л. Бетховена та його сучасників – В.А. Моцарта і К.М. Вебера, у виконанні учнів та випускників Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату ім. М.В. Лисенка. Подібно до щорічного звітного концерту школи, цей захід відбувся у рамках навчальної програми, адже підготовка виконавців високого рівня вимагає виступів на «великій сцені» перед глядачем. Зважаючи на світову пандемію COVID-19, концерт відбувся із дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

Наймолодшими артистами концерту стали п`ятикласники КССМШ ім. М.В. Лисенка Маргарита Почебут та Андрій Заходякін, який і відкрив концерт виконанням «Патетичної» сонати Л. Бетховена. Не зважаючи на свій вік, ці юні виконавці є неодноразовими лавреатами багатьох міжнародних конкурсів, так само, як і всі солісти даного заходу. Маргарита Почебут виступила не лише як сольна виконавиця, а й у складі тріо, разом зі своєю сестрою – Єлизаветою Почебут, ученицею 10-го класу та випускником школи, а нині студентом НМАУ ім. П.І. Чайковського Глібом Сасько. У їх виконанні глядачі мали змогу почути тріо К.М. Вебера ор.63. Перше відділення концерту підсумувала своїм виступом учениця 11-го класу Дана Балтрушайтіте, проникливо виконавши другу та третю частини фортепіанного концерту В.А. Моцарта №21, у супроводі симфонічного оркестру КССМШ ім. М.В. Лисенка під орудою заслуженого артиста України – Сергія Солонька.

Друге відділення концерту склали переважно виступи випускників школи, які продовжують навчання у Національній музичній академії України ім. П.І. Чайковського, серед них: Дар`я Кривушина, Варвара Васильєва, Гліб Сасько, Михайло Діордієв, Владислав Осадчий, Даниїл Гоноболін. Фінальним акордом цього довгоочікуваного концерту стало виконання знаменитого «Потрійного концерту» Л. Бетховена для скрипки, віолончелі та фортепіано. Шкільним оркестром з професійною майстерністю керував випускник школи Ілля Зуйко.