Наші красуні

7 грудня 2019 року в Україні відзначають Всесвітній День української хустки. Запровадження такого свята викликано тим, що споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. З давніх-давен хустка була невід’ємним елементом одягу, підкреслювала його буденність чи святковість, була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. 

Введення свята на державному рівні ініціювали вінницькі активісти, які переконані, що воно сприятиме збереженню та відродженню українських традицій. В Україні запустили новий яскравий флешмоб “Зроби фото з хусткою” з хештегом #Українська Хустка.

Долучитися до проведення акції вирішили й у КССМШ ім. М.В. Лисенка, адже захід покликаний об’єднати жінок різного віку, національностей та соціального статусу.

З ініціативи вчителів української мови і літератури Величко Оксани Григорівни,  Юлії Василівни Швець   учні і викладачі школи  підтримали ініціативу та  зробили фотографії у яскравих хустках і долучилися до акції в мережі, публікуючи красиві світлини.

Відроджуємо, поважаємо, пропагуємо наші українські традиції – це генетичні скарби нашого народу!