Стартував новий сезон національного проекту «Я – віртуоз!»

9 жовтня 2019 року в концертному залі Будинку звукозапису Українського радіо стартував другий сезон Всеукраїнського проекту «Я – віртуоз!». Започаткований Суспільним мовленням у 2018 році, цей проект має за мету пошук і презентацію виконавської майстерності юних музикантів – вихованців мистецьких навчальних закладів з усіх регіонів України, яким надається унікальна можливість виступити сольно або у супроводі симфонічного оркестру Українського радіо під керуванням народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Т. Г.Шевченка Володимира Шейка.

У концерті, який наживо транслювався на радіоканалі «Культура», успішно виступили кращі вихованці відділу духових і ударних інструментів Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені М. В.Лисенка – лауреати міжнародних конкурсів Інга Сорока (валторна, клас П. Гордія) і Михайло Чередниченко (саксофон, клас М. Мимрика).

Як повідомили ведучі концерту Дмитро Хоркін і Галина Бабій, організатори проекту «Я – віртуоз!» прагнуть вийти на європейський рівень, зокрема долучитися до участі у «Євробаченні юних музикантів» (Eurovision Young Musicians) – конкурсі класичної музики, який організовує Європейська мовна спілка (ЄМС). Конкурс проводиться раз на два роки, в ньому беруть участь виконавці класичної музики з різних країн Європи – членів ЄМС, які на момент проведення конкурсу мають вік від 13 до 20 років. Наступний конкурс Eurovision Young Musicians відбудеться у 2020 році.

Вітаємо учнів та викладачів КССМШ з прекрасним виступом у концертному проекті «Я – віртуоз!» і бажаємо успіху його організаторам і майбутнім учасникам у досягненні амбітних цілей!