Майстер-клас від Оксани Линів

10 жовтня 2019 року у КССМШ ім. М.В. Лисенка відбувся майстер-клас для симфонічного оркестру школи від Оксани Линів, головного диригента Опери та філармонічного оркестру у м. Грац.

Зустріч учнів з відомою диригенткою відкрив директор КССМШ ім.М.В.Лисенка  заслужений діяч мистецтв С.М.Волков.

Оксана Линів є засновницею та  арт-директором міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt, саме їй належить ідея створення Молодіжного симфонічного оркестру України, тому зустріч була особливо приємною для тих учнів, які мали унікальну можливість співпрацювати з диригентом та молодими європейськими музикантами.  Учні 10-11 класів КССМШ ім. М.В. Лисенка, Васильєва Варвара, Рахманіна Алевтина, Сасько  Гліб, Милявська Ярослава, Браварнюк Марк,  пройшовши конкурсний відбір, ввійшли до складу цього унікального колективу, який об’єднав  найталановитіших молодих музикантів віком від 12 до 22 років з усіх куточків України. Учасники мистецького проекту та разом з Федеративним молодіжним оркестром Німеччини представляли свою майстерність на гастрольних виступах в Україні та Європі.

Оксана Линів розповіла про свій творчий шлях становлення професійного музиканта, наголосила на високому рівні професійної музичної освіти в Україні, окреслила  перспективи розвитку молодих музикантів з метою культурної євроінтеграції. У залі панувала тепла та затишна творча  атмосфера. Символічно в стінах школи лунала увертюра до опери “Тарас Бульба” Миколи Лисенка.